Home

 

Brussel

21 juni. Op weg naar Brussel, maar bij Reims moeten we de zesde afslag nemen maar er zijn maar 5 en zo komen we op de Péage weer terug en zo rijden we 30 km voor niets. De navigatie op Snelwegen vermijden gezet en dus weer van voren af aan. Het heeft ons een uur gekost. Na 3 uur rijden op de camping aangekomen. Simpele camping met haast allemaal vaste plaatsen. Voor 4 euro een kaartje gekocht, goed voor één uur internetten. Veel te duur, maar goed beter te duur dan niet te krijgen.

Op de fiets naar de Metro station gegaan om de boel te verkennen en zagen ook een supergroot warenhuis Carrefour.

Voetbal is wel degelijk aanwezig en we (ik) volg(en) dat dan ook.

22 juni Vanmorgen met de auto naar de parkeerplaats van de Metro. De allerlaatste parkeerplaats is voor ons, terwijl er enkele auto’s rondrijden voor een plaats. Ook op hoeken en naast de parkeerplaatsen, staan auto’s. Kaartje uit de automaat en met enige hulp voor het valideren van de kaartjes gaan we richting Brussel centrum. Na enige tijd zien we een sightseeing bus. Voor 15 euro pp stappen we op en zien Brussel vanaf de bovenste verdieping van de bus. Veel gezien tot aan het Atomium bij het Heyselpark aan toe. In het centrum uitgestapt en daar gewandeld en op het echte centrum, het stadhuis aangekomen, waar net een parade van politie agenten met motoren, auto’s en muziekkorps voor de burgemeester en andere notabelen aan de gang was. Na de schitterende kathedraal te hebben bekeken nog Belgische bon bons gekocht voor Haddy, die is daar gek op. Bruxelles is tweetalig, maar je hoort alleen Frans.Metro station opgezocht en weer naar huis.
23 juni. Vandaag nog hier op de camping, het is warm en in de schaduw koffie gedronken en daarna de zijwand schoongemaakt en in de was gezet terwijl Resy in de caravan aan het schoonmaken is. ’s Middags naar Carrefour gegaan om de grote winkel te bekijken en wat lekkere dingen te kopen. Morgen gaan we naar Andel, camping Waike, zijn we eerder geweest. Resy wil naar een boerencamping en ik heb geen gegevens (geen Internet).

St Hubert Galleries

De Sint-Hubertusgalerijen werden in juni 1847 onthuld door Koning Leopold 1 en omvatten de Konings- en Koninginnegalerijen. De Prinsengalerij werd later toegevoegd. De Sint-Hubertusgalerijen van de hand van architect Jean-Pierre Clysenaar (1811-1880) zijn het resultaat van een privé-initiatief. De galerijen vroeger, beantwoorden aan de behoefte van de nieuwe maatschappij (tearooms, restaurants, theater) en zij beschermden de voorbijgangers tegen regen en de modder van de rijtuigen. De 213 meter lange galerijen huisvesten luxeboetieks, café’s, meerdere chocolatiers, trendy winkeltjes en boekhandels. De anekdoten willen dat de Sint-Hubertusgalerijen, als thuis van een artistiek en literaire wereld, bezocht werden door Victor Hugo, (Frans schrijver, dichter, essayist en staatsman), Alexander Dumas en Edgar Quint. In de Koningsgalerij vond ook de eerste Belgische voorstellingen plaats van de ‘Cinématographe Lumière.

De Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele

Naar Andel