Home

               VAKANTIE NAJAAR 2011 MET HENNY EN HANNY

FULDA - Knaus campingpark Hünfeld Praforst, PASSAU - campingDreiflüsse, Blad 1

LEIBNITZ - camping Städt. Freizeitzentrum, PLITVICKA/JEZERA - Autocamp Korana (Nationaal Park Plitvice-meren), Blad 2

POREC - Lanterna Camp Kroatië, Blad 3

VENETIË/CAVALLINO/TREPORTIE - camping Ca'Savio, GARDA/BARDOLINO - La Rocca, Blad 4

 

Onze 1e stop, Fulda, konden ook maar een nacht staan, de volgende dag kwamen er 30? zigeuners kamperen. De baas is niet gelukkig maar kan niet weigeren.

Camping Dreiflus in Passau de drie stromen, de camping heeft een Lourdes kapel.

Op de fiets naar het centrum van Passau

Grote passagiers boten lagen aan wal of vaarden op het water, zoals de Swarovski Kristallschiff

In de oude binnenstad komen drie rivieren bijeen: de Donau, de Inn en de Ilz, waardoor de stad ook wel Dreiflüssestadt wordt genoemd.

Hoewel de Inn de breedste van de drie rivieren is, wordt het vervolg van deze drie stromen toch Donau genoemd, omdat de Donau de langste van de drie is.

De kathedraal van Passau neemt prunktvoll in het oude deel van stad toe op het hoogste punt. Hij, toen hij bijna volledig in jaar 1662 na een verwoestende stadsbrand werd platgebrand, vond zijn reon het kopen door de beroemde architect Lurago. Wandschilderingen schilderde Tencalla en met zware barokke gipspleister verfraaide het Carlone. De kathedraal Passauer bezit het grootste Domorgel van de wereld en het grootste orgaan van Europa. Samen kunnen de vijf delen van het enorme orgaan op orgaanloft door de belangrijkste spellijst worden gespeeld. Een akoestische en onvergelijkelijke ervaring wordt aangeboden.

 

 

Naar Leibnitz en het Nationaal park Plitvicemeren