Home

Weekje camping Bloemenhof in Witten 30 juli - 6 augustus 2014

Witten, Woensdag 30 juli 2014,

Vanmorgen half elf vertrokken en na ruim een uur later dronken we voor de caravan koffie. In de middag op de fiets via een park en binnendoor naar het hotel van Van der Valk gereden en door naar het centrum. De kortste weg moeten we nog ontdekken. Resy zei op eens tegen iemand. ”He, een bekend gezicht” en na even denken wist ze het. Ook de aangesprokene zag iets bekend en zei: “oh ja Wieske”, de voornaam wist hij niet zo gauw. Het was Cor Dijkstra en zijn vrouw. Ze wonen in Eelde en waren even aan het winkelen. Assen heeft er veel overdekte winkels bij gekregen en veel terrassen overal in de binnenstad.

 

Parkeerplaats en entré van de camping, die de naam bloemenhof eer aan doet.

Recreatie/slecht weer ruimte van de camping

We hebben met Jan Knaapen kennisgemaakt, wel een verrassing om een naamgenoot te zien

Donderdag 2014-07-31

We willen via een knooproute fietsen. Heerlijk fietsweer en via Tynaarlo naar Zeegse gegaan en hebben de Wildzang, het huisje van Adriaan Wiegers, gezien. Onderweg af en toe gezeten, ijs gekocht enz. 51 km genoeg voor vandaag.

 

Verschillende combines onderweg in bedrijf gezien

Siesta voor de schapen

Vrijdag 2014-08-01

Vandaag richting Hooghalen, een hele mooi route via smalle paadjes afwisselend heide en bos. Via Assen weer terug en daar nog boodschappen gehaald o.a. een paar schoenen gekocht.

 

Hoe snel een file kan ontstaan.

Op de grote stille heide

Lakenvelders

Een gedenkteken voor een neergestort vliegtuig in 1943

Boeren hard aan het werk en wij op een terras

Zaterdag 2014-08-02

Naar Assen, onderweg hebben we de Maria en Jozef kerk bekeken, de eerste een katholieke en de tweede een PKN kerk. Gesproken met de vrijwilligers die in de kerk aanwezig waren. Verder door Assen gefietst, gewinkeld en op een terras gezeten. Het is weer een warme dag.

 

Veel mooie huizen in Assen en een bijzondere plant voor de deur.

Uit 18 landen kwamen de wielrenners naar Assen, een week lang.

De GAMMA races op het TT terrein

Motoren en ook een Formule 1 auto voor een demonstratie, wat maakt dat ding een lawaai

Bij Wieger en Antje op bezoek

Zondag 2014-08-03,

’s Morgens richting Smilde gefietst, maar na een kilometer zagen we de camping “De witte zomer” en zijn daar op gereden, wat een grote camping. Via Smilde weer richting Assen en dan naar onze camping. ’s Middags naar Winschoten gereden, bloemen verzorgd en andere karweitjes verricht. Dan naar de kerk en na de dienst het SD kaartje meegenomen en thuis de dienst op de USB gezet en naar gebruikers gebracht. Bij Janneke de hond opgehaald en weer terug naar de camping. Sancha was de draad even kwijt, geen wonder, hond in de auto en wordt gedropt op een camping, voor haar een geheel vreemde omgeving. Na een dag was ze weer de oude en liep gewoon bij de caravan en liep niet weg.

 

Maandag 2014-08-04,

Gewandeld bij het Baggelhuizerplas, een oude zandafgraving, maar mooi vormgegeven om te wandelen, zwemmen enz.

Dinsdag 2014-08-05,

Weer veel wandelen en ’s middags naar Wieger en Antje in de buurt van Hooghalen geweest. Mooi park en leuke chalets, daar koffie gedronken en gezellig bijgepraat.

Woensdag 2014-08-06,

Het zit er weer op. Laat opgestaan en op ons gemakje de boel ingepakt en naar huis gereden. Einde van een warme, zonder regen weekje.

 

En zo zaten we 's avonds in de caravan.

Tot slot 's middags koffie gedronken bij de Urnenhoeve in Wedderbergen

 

Home