Home                                                                                                                                                                  Pagina 1

Najaar in Garda en Bardolino 10 september - 5 oktober 2006

Winschoten 2006-09-10

Om zes uur vertrekken we van Wilhelminasingel voor een rit naar het zuiden, en we willen veel kilometers maken in verband met de vrachtwagens die ’s maandags weer in grote getale de weg opkomen. Na 100 km gaat Resy achter het stuur en zo wisselen we elkaar af. Lekker rustig op de weg én de auto in de ‘galop’ stand. We zoeken een camping na de tunnel van de St. Gotthard in Zwiterland en dan is het 18.00 uur dus 12 uur in de auto en 957 km verder.

Camping Gottardo vlak na de Gotthard tunnel Resy zit op een afscheiding gemaakt van rotsplaten, die je overal ziet.

Winschoten 2006-09-11

We gaan naar Garda, die moeilijker te vinden is dan we gewend zijn. Door Zwitserland en via Milaan geen probleem maar na de afslag Lonato worden we door Mio, onze navigatie, op het verkeerde been (eigen schuld verkeerd ingegeven!) gezet en rijden eerst de verkeerde kant op en rijden dan een rondje totdat ik de laptop uit de auto haal en via de GPS de route zichtbaar op het scherm komt en dan is het een fluitje van een cent om er te komen. Eerst een plaats zoeken en dan de zaak installeren. Het afhaken van de caravan is een crime als de auto niet goed staat en prompt breekt een onderdeel van het neuswiel. Maar met behulp van 2 buurmannen komt het goed. Op ons gemakje alles ingericht. Even verderop staan Edwin en Hilde Krystkowaik die we later ontmoeten en nog vaker gaan zien. Ook de familie Buuls en zwager staan er weer. De camping was tot gisteren vol, maar er zijn nu wat lege plekken gekomen. Het weer is de laatste tijd fantastisch geweest en wij hopen dat, dat nog een poosje zo doorgaat. Gisteren een paar Sms’jes gestuurd, maar vanmorgen naar Evert ging het mis ‘bericht mislukt’ staat in het venster. Vanavond een naar Wim en Haddy én naar Evert en Truus en toen ging het wel. Evert en Truus zijn ook zondagmorgen naar Kessel gegaan voor het eerst met hun KIP caravan. We zijn benieuwd hoe het hun bevalt.

De plaats Garda aan het Gardameer, met terrassen aan het water

Onze plek op La Rocca                           De camper van Edwin en Hilde               Hoog achter ons de rots Rocca

2006-09-12

Resy heeft behoorlijk last van haar slijmbeurs, dat denken wij, en blijven vandaag bij de caravan en aan het water, terwijl ik de huishoudelijke zaken waarneem. ’s Avonds komen Edwin en Hilde binnenstappen, ze willen even blijven maar het is bijna elf uur dat ze weer vertrekken. Gezellig gepraat.

           Vanaf het bovenste terras       Het dak van de nieuwe toiletgebouwen     Onze auto staat een terras hoger

2006-09-13

We beginnen ritme te krijgen. Even voor acht stap ik uit bed en doe de TV aan voor het 8 journaal en daarna op radio 1. Vervolgens douchen, ontbijten, beetje aanrommelen en na de koffie, wandelen of fietsen o.a. boodschappen halen, tussen de middag eten en dan… elke dag wat anders. Vanmiddag in Garda gewandeld

Het nieuwe toiletgebouw, een 10 met griffel!           Oude alternatieve camper met doodskopjes, staat op steentjes

2006-09-14

Markt in Bardolino, vele kramen en op een terras koffie gedronken.

Tegen vier begint het te regenen. Wij kregen van Hans Buul verschillende tijdschriften en de Telegraaf, dus leesspul genoeg.

Eén van de gebouwen in Garda.     Hang geraniums.                        Resy.         Onderweg naar mijn broodjes zaak

2006-09-15

Wakker met regen, maar zie, tegen achten wordt het droog en later begint de zon te schijnen en wordt het warm. Doordat we te lang met deze en gene staan babbelen komen we later weg dan gepland en lopen naar Garda, daar is markt. Ook zoeken we een viswinkel, weten ongeveer waar hij moest zijn en gevonden. Alleen ’s morgens van 7 tot 12. We kijken nog wanneer we vis kopen om te bakken. ’s Middags gaat Resy alleen naar Bardolino winkelen.

                                    Interieur onze caravan.                 Antieke 'Berkel' snijmachine in een winkel in Bardolino

2006-09-16, zaterdag

Vanmorgen lopend en fluitend naar Garda gewandeld om broodjes en Parmaham te kopen. Heerlijke temperatuur, zonnetje in de nek, langs het water, zacht ruisen van het meer en geen lawaai van auto’s e.d. Terug op de camping had Resy de tafel gedekt en was de thee klaar. Na de koffie is Resy naar het strand gegaan en ik kom later. Samen aan het strand gezeten en gelegen te suffen, lezen en zelfs slapen. Toch nog naar Bardolino gegaan en het truitje dat Resy al eerder heeft gezien te kopen. Nog een paar winkelstraten bezocht en weer terug naar de camping om met het eten te beginnen en het begint ook te regenen. Een constante regen, niet erg, morgen is het weer droog en het blijft warm.

Terrassen langs het water en de vissersbootjes liggen te wachten op morgenvroeg

2006-09-17, zondag

Het is droog maar geen Garda-weer. Broodjes gehaald bij de campwinkel, na de koffie, Business Class en stukje Buitenhof, gewandeld naar camping Serenella, de 1e camping naast La Rocca richting Bardolino. Ook een grote camping (Acsi), maar we vinden La Rocca gezelliger.

In de havens stikt het van kleine visjes.           De punt van Bardolino. De lekkerste cappuccino krijg je in Bardolino

2006-09-18, maandag

Broodjes in Garda gehaald en onderweg wat foto’s gemaakt. Het is helder, de zon schijnt en de lucht is schoon.

Na de lunch zijn we met de auto naar Lidl gegaan voor de boodschappen en vervolgens richting Lazise voor een caravan onderdeel (neuswiel), maar we kunnen de winkel niet vinden. Opeens komen we Henny en Hanny tegen met hun caravan op weg naar La Rocca. We draaien de auto en gaan terug maar eerst even diesel tanken. Op de camping hebben we H&H een klein beetje geholpen en zij hebben bij ons een ‘welkomsdrankje’ gehad.

Op weg naar Garda, brood halen, zijn deze foto's gemaakt

Naar pagina 2