Home

Egmond aan de Hoef

Woensdag 4 april 2007

Om half tien komt Betty om afscheid te nemen en we krijgen ook een zakcentje om ergens aan de kust een ‘versnapering’ te nemen.

Eerst rijden we naar De Boer Recreama Caravans om een losgeschoten slang te monteren. Nu dat was zo gebeurd en ook informatie gevraagd over waterdruk etc.

Bomen in de ochtendzon op de Wilhelminasingel in Winschoten

Vandaar richting kust. Niet om Sneek, maar dóór Sneek, vinden we leuk, alleen de weg was vanaf de brug gestremd en moesten we rechtsaf en langs de voormalige woning van Arie en Yiep.

Op de afsluitdijk bij de toren gepauzeerd. Daarna in een keer door naar boerencamping ‘De Tuintjes’. En daar wordt Resy wakker, ze heeft eigenlijk de hele weg geslapen, vanaf Winschoten en vraag me af voor wie is het goed dat we een weekje weggaan?

Wij zijn de eersten en kunnen een plek uitzoeken. De zoon maakt de weg vrij, er lagen nog betontegels op de oprit, die net vernieuwd is. Het is lekker weer, veel zon en dan is het altijd goed. Even later komt een camper uit Frankrijk binnen en veel later een tent. Wij gaan vanavond naar Alkmaar, de HEMA heeft koopavond voor ‘genodigden’. Het is er druk en iedereen is kooplustig, op alle artikelen geeft de HEMA nog extra 20% korting. Met een tas vol komen we er weer uit.

’s Avonds hebben TV gezien, radio geluisterd, gelezen en half elf , ik en half twaalf is Resy gaan slapen.

donderdag 5 april 2007

Heerlijk geslapen en na het ontbijt en koffie gaan we naar Amsterdam. We stellen de navigatie in. Parkeergarage bij de Bijenkorf. Gelijk een rondrit door Amsterdam en via de grachten komen we bij Krasnapolsky en besluit om de garage van Kras te gebruiken, ook omdat ook het bordje ‘vrij’ verlicht is. We gaan de Bijenkorf in en beginnen op de bovenste verdieping. Ik zocht naar TV’s, maar zag ze niet. Resy vind kunststof bloemen en koop ze. Binnenkort op de vensterbank in Winschoten.

We kijken nog op het plein voor het paleis en lopen de Kalverstraat in. Kijken nog even wat vroeger het begijnhof was en Resy maakt gelijk gebruik van de WC. Via het Rokin lopen we weer naar de Parkeergarage en stellen de navigatie in op de P.C. Hooftstraat. Weer langs de grachten en nauwe straatjes totdat we de Rijksmuseum zien en lopen we vast, een wegopbreking.

Weg verbetering op het Rokin

Draaien en nu maar naar Egmond, ik heb het gezien. Nooit met een auto de stad ingaan en zeker niet hartje binnenstad. Ruim één uur geparkeerd en € 5.60 armer. Veel brandstof verbruikt door langzaam en stationair draaien enz. Op de terugweg komen we bij een spoorweg, die gesloten is en de auto’s zigzaggend de overweg passeren. Dit doen wij niet en zoeken een andere overweg. Hetzelfde laken en pak, maar nu staat er al iemand bij die de auto’s begeleid over de spoorweg. Bij thuiskomst blijkt dat we 6 buren hebben gekregen en met één raken we al behoorlijk aan de praat.

’s Avonds mijn directe buurman geprobeerd te helpen met zijn schotel. Vandaag op de camping het spul uitgepakt, maar zo werkt dat dus niet. Eerst thuis proberen!

vrijdag 6 april 2007

Na de koffie is Resy alleen naar Alkmaar gegaan om te winkelen en ik heb de caravan een beetje ingericht, afwassen enz. én onder de luifel gelezen. ’s Middags tegen drieën op onze vouwfietsen naar Egmond, voor de eerste keer naar het strand.

Resten van het kasteel in Egmond aan de Hoef en volle terassen nabij het Pompplein.

Lekker langs het water gewandeld, kop in de zon, het ruisen van de wind komt bekend voor, de golven slaan neer op het strand en een aantal meeuwen zoeken op de rand van water en land naar voedsel, heerlijk het is net een psychiater die jouw kop leegmaakt.

Langs het strand, koffiedrinken, zonnen en nieuw zand voor de gasten

Bij de strandtent Zilvermeeuw wat gedronken en vlak daarbij wordt het strand met zand opgehoogd. Daarna in de Hoofdstraat een heerlijk scholletje gegeten. Terug naar het strand voor de fietsen en dan naar huis. Even na de tunnel ben ik gaan lopen, mijn conditie laat me in de steek en moet op adem komen. Geeft niet, komt goed, even geduld. Op de camping lekker in de zon gezeten. Carpatio met dressing en geraspte kaas als voorafje en daarna kapucijners met spekvet.

's Avonds vanuit de caravan

zaterdag 7 april 2007

Vannacht een klein beetje regen gehad, maar na het ontbijt breekt de zon af en toe door en na de koffie gaan we naar Alkmaar, naar de Media Markt. In Alkmaar vragen we een voorbijganger waar de MM is maar kijkt bedenkelijk, je bent nog ver weg. Ik vraag hem een dichtstbijzijnde straat te noemen en dan moet Mio ons maar verder brengen en dat werkt voortreffelijk. In de parkeergarage en daarboven vind je AH, C&A, Media Markt en vele anderen. Gekeken naar een LCD TV voor de caravan. Een Samson type LE 19R71 á € 429,00 leek ons wel wat vooral omdat hij ook op de computer kan worden aangesloten. Alleen niet meer voorradig. Wij kijken in Groningen bij MM, maar eerst op internet. 2 Haringen gekocht en zag ook gebakken mosselen en dus die er maar achteraan, heerlijk. Resy lust (helaas) geen mosselen. Daarna naar het centrum gelopen en in een schoenenzaak, jawel, een paar schoenen gekocht. Had ze gisteren al zien staan. Ze zei de prijs in euro’s. Als ik iets wil kopen wordt het altijd omgerekend naar guldens. Raar eigenlijk. Terug op de camping ga ik straks uitgebreid de krant lezen en Resy gaat zonnen.

Prachtige auto, Toeske en Evert-Jan jr met de kraan bezig

Eerst buiten koffie gedronken, maar er was teveel wind en daarom naar binnen gegaan

Bij Evert-Jan en Sita

Onderweg zien we een oude sportwagen uit Engeland. Wat een mooie en wat een geluid. Even na vijf komen we bij het huisje van Evert- Jan en Sita aan. Zijn zoon, ook Evert- Jan is er ook met zijn zoon, Jasper, om de TV met Digi antenne aan de praat te krijgen en passant om een weigerende kraan te laten werken/stromen. Wij hebben koffie buiten gedronken en binnen een glaasje, want het werd toch kouder. Heel gezellig in rustige, midden in het natuurgebied van Egmond aan Zee en om zeven uur weer op de fiets naar de camping.

Zondag 8 april 2007

Na het Paas-ontbijt Matzes en Paasbrood en ei, buiten koffie gedronken. Daarna met de auto naar Limmen gereden waar bollenvelden zouden zijn. Ter plekke gevraagd en die verwezen ons naar Egmond binnen en dan komen we ze wel tegen. Het valt tegen, óf ze moeten nog beginnen te bloeien óf de percelen zijn al gekopt. Het gaat slechts om de bollen. Toch nog genoeg gezien, maar op plaatjes zie je onafzienbare velden in vele kleuren.

Noord-Hollandse boerderij, de Brandaris en Egmond Noord

Terug op de camping even een broodje gegeten en op de fiets gegaan om bij campings te kijken of er caravans/huisjes te huur zijn voor Trees, Dani en Luna. Maar in het hoogseizoen is alles veel te duur (€ 1000 per maand) en moeten ze kijken in Alkmaar zelf. We komen uit aan het strand van Egmond en in de Hoofdstraat kun je op de ‘koppen lopen’. We reserveren een tafel in het 'Kaatje van Egmond' en fietsen dan verder naar de camping.

Maandag 9 april 2007

Na de koffie met de auto naar Jisp, daar hebben Frank en Mariet een huisje en daar vlakbij belde ik Mariet, die vertelde dat ze in Jisp zaten, wij ook. Even later liepen we samen naar het huisje, waar ook Jacobien, Willem, Teun, Koosje en natuurlijk Frank. Even later kwam ook Silvia en nog een vriendin.

Jisp, het huisje van Frank en Mariet en de visite.....

Resy en Mariet, Frank, die heerlijke koffie serveerde en Teun en Koosje

Teun, Koosje, Volendammer in klederdracht en Jan Keizer van BZN in één van de vele cafe's

Gezellig gepraat, het huisje bekeken. Mooi en op een rustig plekje, water om te vissen én te varen. Na gebak en koffie zijn we weer opgestapt en naar Volendam gereden.

Het monument van de brand in Volendam op 1 januari. Rechts de Wirwar waar nu een Galerie in gevestigd.

De auto geparkeerd en gelopen over de Dijk, waar we ook Jan Keizer van BZN hebben gezien op een terras. Terug op de camping een buurman nog even geleerd hoe je een map moet maken op de computer. Tegen zeven uur naar Kaatje van Egmond gegaan en hebben heerlijk gegeten. In de auto mijn telefoon aangezet en er bleek een voice mail in te zitten. Evert-Jan, “Wij zijn op de tuintjes geweest, maar jullie zijn er niet enz.” Wij hebben hem gebeld en afgesproken dat we elkaar treffen in restaurant Klok op het Pompplein. Nog even samen de dagen doorgenomen en afscheid. We zullen hun spoedig mogelijk uitnodigen wanneer we weer in Winschoten zijn.

Dinsdag 10 april 2007

Af en toe zon, eerst willen we nog naar Egmond, maar links en rechts breken buren op en besluiten na de koffie maar naar huis te gaan en zo reden we om 11 uur van de camping. Een mooie week achter de rug, gaan we vaker doen.

Frits Knaapen, Winschoten 10 april.

Home