Home         

Onze voorjaarsvakantie naar Berlijn, Dresden,Praag, Wenen, Balatonmeer en Kossen in Oostenrijk.

16 april Vertrek om 8.15 uur aankomst camping Kladow om 15.00 uur, goed weer, zon. Resy is moe en voor negen uur plat tot de andere morgen 9.00 uur. Het geregel voor o.a. Theo is haar niet in de koude kleren gaan zitten.17 april, zondag ook rustig aan, 's morgens met de auto naar Berlijn maar halverwege de zaak gedraaid en terug gereden, te onbekend terrein. 's Middags de omgeving per fiets verkent en 's avonds gelezen en radio geluisterd. We staan op een plek waar geen TV ontvangst mogelijk is en tot overmaat van 'ramp' heb ik ook de afstandsbediening vergeten. 18 april, maandag. Per fiets, 10 uur, naar het beginpunt van lijn X 34 naar Zoo-tiergarten. Fietsen op slot en verder met de bus.

Gedachtenis kerk, de resten ervan.                          En de nieuwe kerk ernaast

De zwaar beschadigde Gedachtenis kerk en de nieuwe ernaast, bekeken en verder via het dierenpark “Zoo” gelopen naar de Brandenburger Tor.

Victoria                                                                                                    Camping in Berlijn

Rivier de Spree, foto's vanuit de koepel van het Rijksdaggebouw

Daar de omgeving verkend en in het Rijksdaggebouw geweest en tot boven in de koepel. Prachtig uitzicht over de stad. Daarna met een 'nostalgische' autobus een rondtoer gemaakt en de belangrijkste gebouwen en pleinen gezien. Berlijn is een mooie, grote, met veel bomen en parken, maar wij vinden Praag en Wenen toch mooier. Berlijn is in de oorlog zeer zwaar beschadigd en de grote wolkenkrabbers en gebouwen louter van glas enz. kunnen ons niet bekoren. Terug om 19.45.

Kranzler (vroeger) een begrip in Berlijn. Laatste restje "muur"                    Onze rondvaart bus

Een van de paleizen in Potsdam, dit is de zonnige achterkant

Dit is de voorkant en de zon is even weg

19 april Bezoek aan Potsdam, met de auto er naar toe. Op een parkeerplaats bij de universiteit van Potsdam, die gehuisvest is in een van de vroegere onderkomens van het huishoudelijk personeel van het Nieuwe Paleis. Er is al veel gerestaureerd, maar de hoofdingang staat nog in stevige steigers. Een lang, breed pad in het park, links en rechts, een chinees theehuis en andere gebouwtjes en paleizen. De laatste die we gezien hebben is het beroemde Sans Sourci met een geweldige tuin waar aan de takken de eerste groene blaadjes aankomen. Terug naar de auto en vervolgens een ritje door Potsdam, maar al ras richting Berlijn. Bij de caravan nog lekker in de zon gezeten. We hebben tot nu toe elke dag zon gehad. 's Morgens wel koud, maar daar kun je, je op kleden. Met 5!! truien aan boord zit je altijd goed.

Restauratie is een langdurige geschiedenis met bijzondere constructies.           Nog een optrekje in het park

Het park voor Sans Souci                            Resy voor paleis Sans Souci                  Beelden voor de koepel

Overzicht tuin en paleis

Home       Naar Dresden